Relational Design 2013 Log in
  • Ê
  • Â

Web Lab is made of up 5 Chrome Experiment installations that bring the extraordinary workings of the internet to life and aims to inspire the world about the possibilities of the web.

The installations make up a year-long public exhibition at the Science Museum, London and can be interacted with by anyone, anywhere at chromeweblab.com.

4 Blog / Unit 2: Human to Machine   b Add comment       

Leave a Reply

 Å

% Emily Law completed

After mapping the mail room, I had a couple of observations. First, I noticed that people would go to their mail box and quickly turn the knob to their combination. Most would not get their combination on the first try. After opening the mail box there were two reactions. One of the reactions was excitement in getting mail and the second was disappointment, followed by the slamming of the mail box. Another observation I had was that at certain times of the day (lunch time around noon) the mail room would have too much foot traffic and people would not have space to open their mailboxes. I propose to solve these problems of: disappointment, time efficiency, and traffic with one simple solution. TINY glass or plastic windows on the mail boxes!

Screen shot 2013-05-24 at 12.17.45 PM Screen shot 2013-05-24 at 12.18.01 PM

Please click the link below to see my proposal.

Mail room site intervention

 Å

% Emily Law completed

For my Process Book I decided to show the process of the Dynamic Museum. I really enjoyed this assignment because I was interested in creating a 3Dimensional space that pushed the audience to generate their own feelings based upon James Siena’s “No Man’s Land” Please click the link below to see the entire book.

FINAL PDF RD Book

 Å

% Jia completed

I completed a process book for all four assignments, which is viewable here:

Process Book

 Å

% Jia completed

My redesign of the exhibit was basically summed up into two different changes:

1. Creating the appropriate environment

Basically achieved by isolating and enhancing the impact of the artwork through structural changes. The following images illustrate an imagined space where this occurs.
layout-1

Perfect cube mimics the perfect square present in both wall and artwork, and transparent doors provide sneak peek of exhibition from the outside.

layout-2

 

Top view of complete space, illustrating one half for the artwork and the other half for an interaction visitor space.

 

2. Creating new interaction that enhances current experience

Through the act of exploration and increased aural sensitivity, visitors can create a better understanding of how electronic interference has permeated our living spaces.

layout-4
The visitor space is a location where visitors can pick up a set of earphones and a handheld microphone. They can then move on to explore the rest of the museum, listening and documenting the ambient noises around them.

layout-3

Electronic hotspots to be labelled through the museum with red stickers, encouraging visitors to approach and listen to an amplified version of electronic interference through the microphone. Artworks that produce electronic interference, as well as museum architecture, can all be part of the experience.

layout-5
This label is used to signify the presence of electronic interference, which the visitor can than choose to investigate and amplify through the microphones and earphones.

—–

My second and third presentations were both made via Prezi. The third presentation builds on the structure of the second presentation. The links below allow you to access the folders containing the presentations and the Prezi project. Download all the content and double click on the prezi icon to view the presentation.

Presentation 2

Presentation 3

—-

I feel that one thing I could have worked on for this assignment was to focus on either option 1 or option 2. As both ideas are very different, with one focused on structural changes and the other on creating new interactive experiences, they may not work well together and choosing one or the other would have allowed me to develop my ideas with greater depth. Another alternative would be to pick two ideas that were truly symbiotic. In any case, it’s definitely important that a redesign respects what the artwork already successfully does.

 Å

% Jia completed

Panasonic by Haroon Mirza is a work that is situated in the New Media gallery as part of the Double-and-Add exhibition.

panaimage

 

More about Haroon Mirza:

panasonic3

 

Initial sketches of the exhibit:

components

pana2

 

The research is then combined into a single mindmap, which is an analogue way of making presentations.

panasonic_2

 

Initial sketch of the redesign:
sketches

 Å

% Jia completed

I decided to create a ball pit and placed it in the elevator. The objective of this was to intervene with our expectations of an elevator as a transitory space rather than as a contained space for human interaction. Most importantly, it tries to inject a sense of fun into the design center by encouraging visitors to rediscover their inner child, or simply relax. The strength of the project lay within its ability to be completely intuitive — the ball pit was not only inviting and fun, but required absolutely no instructions from its user. Instead of designing a specific interaction with an end goal, the ball pit invites visitors to create their own interactions.

The schematics of the ballpit, which required some math!

liftsketch

 

Building the ballpit:

2013-04-13 21.21.56

 

The pit was constructed by using cardboard and a generous amount of wood glue. It fits one person perfectly, much like a bed or a coffin.

 

pit-3
500 colorful balls!

 

pit-2

pit-1

Then painted over with a bright friendly red!
ballpit-2

ballpit-3ballpit-1

ballpit-4

 

One way the project can be further developed could be a change in size or scale. If the ball pit was the size of the elevator, leaving the user no choice but to enter into the pit, would that intervention be more succcessful? Another change I could have made was to consider the redecoration of the entire elevator space, integrating the ball pit as part of a joyous space rather than as a stand alone pit.

In any case, the ball pit currently lives out its life in the 6th floor studio, and has very much become part of the studio architecture.

2013-04-19 19.14.24

 

 Å

% Jia completed

This project began with an investigation and mapping into the Design Center’s elevator. I was very interested in the elevator as a choice for my intervention, because its ability to move meant that it was regarded both an object as well as a space. I loved the idea that the elevator was a physical space that people had to call, and that they were then able to enter it and be transported to a completely different space.

Began my process with researching the area of the elevator lobby and the elevator itself.
research-2

research-1

Here are some images from the mapping I created of the space. I made observations about specific input and output interactions with the elevator, and visualized it. It was very interesting to me that an elevator always arrived with a sense of surprise — it was impossible know what was behind the door. That meant that even if we can properly predict our physical interactions inside the elevator (such as pressing a button, or standing), it is impossible to predict our actual behaviour within the elevator, because there’s no knowing what kind of circumstances we wil be placed in.

lift-1

lift-2

lift-3

With that, I delved deeper into the elevator decision-making process, and thought about how I could subvert that expectation and create a unique spectacle.

 

 

liftsketch-2 liftsketch-3

 

liftsketch-1

 

 Å

% Sae Ra completed

For my site assignment, i chose to explore the graffiti in one of the design center elevators.

elevator mapping

elevator graffiti_!

elevator graffiti_2

 Å

% Sae Ra completed

Presentation 1

Presentation 2

Presentation 3

For the dynamic exhibition project, i explored the Valentine Typewriter.
After going through many different phases and ideas, i landed on my final idea : an interactive exhibition using media.
(shown in process book)

 Å

% Christina Rees completed

process book pdf

 Å

% Jay completed

Process Book